Bedrijfsfysiotherapie in regio Alkmaar 

Sinds 2013 is Fysio Zorg op Maat dé specialist in bedrijfsfysiotherapie en advies rondom arbeidsbelastbaarheid en duurzame inzetbaarheid in de regio Alkmaar. Wij bieden maatwerkoplossingen voor organisaties waar fysieke arbeid wordt verricht en er risico’s op verzuim zijn. Onze expertise helpt ziekteverzuim te voorkomen en te verminderen door nauwe samenwerking met ARBO-diensten, casemanagers en andere gezondheidsspecialisten. We ontwikkelen praktische en financieel haalbare plannen die aansluiten bij de specifieke behoeften van uw bedrijf.

Bedrijfsfysiotherapie Alkmaar

Bedrijfsfysiotherapie is een gespecialiseerde tak van fysiotherapie die zich richt op de gezondheid, veiligheid en het welzijn van werknemers binnen organisaties. In regio Alkmaar richten wij ons op het voorkomen en behandelen van werkgerelateerde fysieke klachten en aandoeningen. Een gezonde werkplek leidt tot tevreden medewerkers en voorkomt uitval. Klachten zoals RSI/KANS, lage rugklachten, schouder- en nekklachten komen vaak voor en vormen een groot deel van het ziekteverzuim in Nederland. Door het welzijn van medewerkers te verbeteren, dragen we bij aan een prettige werksfeer en beperken we hoge kosten voor werkgevers.

De bedrijfsfysiotherapeut

De bedrijfsfysiotherapeut identificeert risicofactoren op de werkplek die kunnen leiden tot lichamelijke problemen, zoals een verkeerde houding, repetitieve bewegingen, overbelasting en ergonomische problemen. Door onderzoek en analyse van de werkplek, doet de bedrijfsfysiotherapeut aanbevelingen voor aanpassingen en verbeteringen om arbeidsomstandigheden te optimaliseren en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Daarnaast behandelen wij individueel werknemers die al klachten hebben ontwikkeld door hun werk, met advies over ergonomie, oefeningen en houdingscorrectie. Ons doel is om symptomen te verminderen, herstel te bevorderen en werknemers te helpen veilig en pijnvrij hun werk te hervatten.

Re-integratie

Een belangrijk aspect van bedrijfsfysiotherapie is de re-integratie van werknemers na ziekteverzuim. In de regio Alkmaar helpen wij bij het opstellen van re-integratieplannen en begeleiden we werknemers bij het geleidelijk hervatten van hun werkzaamheden. Dit omvat het aanpassen van de werkplek, het opbouwen van belastbaarheid en het bieden van ondersteuning bij eventuele beperkingen.

Samenwerking voor Bedrijfsfysiotherapie

Onze multidisciplinaire aanpak in bedrijfsfysiotherapie omvat nauwe samenwerking met andere gezondheidsprofessionals zoals bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en ergonomen. Samen werken we aan het waarborgen van de gezondheid en veiligheid op de werkplek, zodat uw medewerkers optimaal kunnen functioneren en uw organisatie kan floreren.

Bedrijfsfyiostherapeut voert werkplekonderzoek uit.

ONZE BROCHURE

Al onze diensten overzichtelijk lezen in onze brochure? Download de brochure hier!

MEER WETEN OF EEN OFFERTE OPVRAGEN?

  Kees Boekestraat 2                                               
  1817 EZ
  Alkmaar        

  U kunt uw auto hier gratis parkeren.                                                           

  Openingstijden:

  maandag 07:00–22:00
  dinsdag 07:00–22:00
  woensdag 07:00–17:00
  donderdag 07:00–22:00
  vrijdag 07:00–18:00
  zaterdag 08:00–16:00
  zondag Gesloten