Afspraak maken?

afspraak plannen
button vervolg

Looptraining

Het belangrijkste doel van de fysiotherapeutische behandeling bij patiënten met etalage benen (claudicatio intermittens) is het verbeteren van de loopafstand, waarbij de behandeling gericht is op de individuele behoeften van de patiënt. Dit omvat gesuperviseerde looptraining onder begeleiding van de fysiotherapeut, zowel in de praktijk als met een thuisoefenschema voor zelfstandige training. Daarnaast wordt de focus gelegd op het beïnvloeden van risicofactoren voor slagaderverkalking, zoals het bevorderen van gezonde beweeg- en eetgewoonten en het stoppen met roken indien nodig.

Gespecialiseerde therapie

Onze therapeut Willem is een expert in het begeleiden van mensen die lijden aan de medische aandoening die bekend staat als “symptomatisch Perifeer Arterieel Vaatlijden (sPAV)”, voorheen bekend als ‘claudicatio intermittens’ ofwel ‘etalagebenen’. Bij deze aandoening ervaren de slagaders in de benen een verminderde bloedtoevoer naar de spieren tijdens het lopen, veroorzaakt door vernauwingen als gevolg van slagaderverkalking.

Behandeltraject

Gedurende de eerste vier weken van de behandeling vinden gemiddeld drie oefensessies per week plaats, gevolgd door twee sessies per week tot het einde van de derde maand. Vervolgens zijn één tot twee sessies per maand voldoende van maand vier tot en met twaalf. Na deze initiële behandelperiode is het ideaal om elk kwartaal een controle uit te voeren om de voortgang te monitoren. Voor meer informatie over sPAV verwijzen wij u naar de website van Chronisch Zorgnet.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over hoe Willem u kan helpen bij het omgaan met etalagebenen en het verbeteren van uw kwaliteit van leven?

Neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken en te beginnen aan uw reis naar een actiever en gezonder leven.

Je kan online een afspraak maken door op bovenstaande knoppen te klikken, te bellen naar: 06-52690936 of stuur een mailtje naar: info@fysiozorgopmaat.nl

looptraining alkmaar

Afspraak maken?

Wij nemen z.s.m. contact met u op!

  Kees Boekestraat 2                                               
  1817 EZ
  Alkmaar        

  U kunt uw auto hier gratis parkeren.                                                           

  Openingstijden:

  maandag 07:00–22:00
  dinsdag 07:00–22:00
  woensdag 07:00–17:00
  donderdag 07:00–22:00
  vrijdag 07:00–18:00
  zaterdag 08:00–16:00
  zondag Gesloten