Afspraak maken?

afspraak plannen
button vervolg

Als je last hebt van een tenniselleboog, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten bieden effectieve behandelingen om jouw klachten te verminderen en uw mobiliteit te herstellen.

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog, ook bekend als laterale epicondylitis, is een veelvoorkomende aandoening die pijn veroorzaakt aan de buitenkant van de elleboog. Deze pijn wordt vaak veroorzaakt door overbelasting van de onderarmspieren en pezen. Hoewel de naam suggereert dat het vooral tennissers treft, kan iedereen deze aandoening ontwikkelen, vooral door herhaalde bewegingen in werk of sport.

Symptomen van een Tenniselleboog

 • Pijn aan de buitenkant van de elleboog
 • Verminderde gripkracht
 • Pijn bij het tillen of buigen van de arm
 • Pijn bij eenvoudige activiteiten zoals het openen van een deur of het vasthouden van een kopje

Onze Behandelmethode

Bij Fysio Zorg op Maat bieden wij een breed scala aan behandelingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften. Ons doel is om jouw pijn te verlichten, jouw mobiliteit te verbeteren en verdere blessures te voorkomen.

Diagnose

Onze behandeling begint met een grondige diagnose om de ernst van jouw aandoening te beoordelen. Dit omvat een lichamelijk onderzoek en, indien nodig, aanvullende diagnostische tests zoals echografie.

Behandelingsopties

 1. Manuele Therapie Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gebruiken manuele technieken om de spanning in de spieren en pezen te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.
 2. Oefentherapie Specifieke oefeningen worden voorgeschreven om de spieren rondom de elleboog te versterken en de flexibiliteit te verbeteren. Dit helpt niet alleen bij het herstel, maar ook bij het voorkomen van toekomstige blessures.
 3. Dry Needling Deze techniek helpt bij het verlichten van spierknopen en pijnpunten door middel van fijne naalden die in specifieke punten van de spieren worden ingebracht.
 4. Laser Therapie Deze behandeling heeft een ontstekingsremmende werking, vermindert de pijn en kan het genezingsproces versnellen.
 5. Advies en Educatie Wij geven je advies over hoe je jouw activiteiten kunt aanpassen om overbelasting te voorkomen en begeleiden u bij het correct uitvoeren van oefeningen en dagelijkse activiteiten.

Afspraak maken?

Heb je last van een tenniselleboog en wil je graag een effectieve behandeling? Neem contact met ons op voor een afspraak. Bij Fysio Zorg op Maat helpen we je graag weer pijnvrij te bewegen!

Maak direct online een afspraak of bel naar 06 52 690 936.

fysiotherapie voor de elleboog
Behandeling van een tenniselleboog bij fysio zorg op maat

Afspraak maken?

Wij nemen z.s.m. contact met u op!

  Kees Boekestraat 2                                               
  1817 EZ
  Alkmaar        

  U kunt uw auto hier gratis parkeren.                                                           

  Openingstijden:

  maandag 07:00–22:00
  dinsdag 07:00–22:00
  woensdag 07:00–17:00
  donderdag 07:00–22:00
  vrijdag 07:00–18:00
  zaterdag 08:00–16:00
  zondag Gesloten