Bedrijfsfysiotherapie Workshops in Alkmaar

Bij Fysio Zorg op Maat bieden we een reeks gespecialiseerde workshops aan die zijn ontworpen om de gezondheid en productiviteit van werknemers in Alkmaar en de omliggende regio te verbeteren. Onze bedrijfsfysiotherapie workshops richten zich op diverse aspecten van fysieke gezondheid op de werkplek, van het juiste gebruik van beeldschermen tot tiltechnieken en bewustwording van de eigen gezondheid. Hier is een overzicht van onze workshops:

Gezond beeldschermwerkplek:

In de workshop “Gezond Beeldschermwerkplek” wordt met behulp van een presentatie uitgelegd waar je op moet letten tijdens beeldschermwerk en wat een goede werkhouding is. Deze presentatie is geschikt voor zowel de werkplek thuis als binnen het bedrijf. Onze fysiotherapeuten demonstreren de beste praktijken voor het opzetten van een ergonomische werkplek en geven praktische tips om rug- en nekklachten te voorkomen.

Belangrijkste Leerpunten:

 • Optimale opstelling van beeldscherm, toetsenbord en stoel
 • Correcte werkhouding en zithouding
 • Pauzetechnieken en stretch-oefeningen voor tussendoor
til training workshop in alkmaar en omgeving
bedrijfsfyiotherapeut voert werkplek onderzoek uit

Tiltraining:

De “Tiltraining” is gericht op het aanleren van de juiste tiltechnieken om de belastbaarheid te vergroten en klachten door verkeerd tillen te voorkomen. Onze fysiotherapeuten laten zien hoe je zware objecten veilig kunt tillen en dragen, met aandacht voor de juiste houding en technieken om rugklachten te voorkomen.

Belangrijkste Leerpunten:

 • Correcte tiltechnieken voor verschillende soorten lasten
 • Het belang van een goede lichaamshouding bij het tillen
 • Praktische oefeningen om de juiste tiltechnieken te automatiseren

Workshop bewust aan het werk:

In de workshop “Bewust Aan het Werk” ligt de nadruk op de bewustwording van de fysieke gevolgen van het werk. Deze workshop is vooral gericht op medewerkers die fysiek zwaar werk doen, repeterende werkzaamheden uitvoeren of statisch werk verrichten. Door bewust te worden van de eigen gezondheid en het bewaken hiervan, kunnen medewerkers beter omgaan met de fysieke belasting van hun werk.

Belangrijkste Leerpunten:

 • Inzicht in de fysieke gevolgen van dagelijkse werkhandelingen
 • Technieken om fysieke belasting te verminderen
 • Tips voor het bevorderen van een gezonde werkstijl en levensstijl

Workshop communicatie- en gezondheidsmedewerker voor leidinggevenden:

Deze workshop is speciaal ontworpen voor leidinggevenden. Tijdens de “Workshop Communicatie- en Gezondheidsmedewerker voor Leidinggevenden” leren we hoe je als leidinggevende klachten bij medewerkers kunt herkennen en hierop kunt anticiperen. Door vroegtijdig actie te ondernemen, kan verergering van klachten of uitval van medewerkers worden voorkomen.

Belangrijkste Leerpunten:

 • Signalen van fysieke klachten bij medewerkers herkennen
 • Effectieve communicatie met medewerkers over hun gezondheid
 • Passende acties ondernemen om klachten te verminderen en uitval te voorkomen

Waarom Kiezen voor Fysio Zorg op Maat?

Bij Fysio Zorg op Maat in Alkmaar begrijpen we hoe belangrijk het is om een gezonde en productieve werkomgeving te creëren. Onze workshops zijn ontworpen om praktische en direct toepasbare kennis te bieden, waardoor je medewerkers beter kunnen omgaan met de fysieke eisen van hun werk. Of je nu een klein bedrijf of een grote organisatie bent, onze workshops kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw team.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze bedrijfsfysiotherapie workshops en hoe we kunnen helpen om de gezondheid en productiviteit van je werknemers te verbeteren. Samen werken we aan een gezondere en effectievere werkplek in Alkmaar en omgeving!

Onze brochure

Al onze diensten overzichtelijk lezen in onze brochure? Download de brochure hier!

MEER WETEN OF EEN OFFERTE OPVRAGEN?

  Kees Boekestraat 2                                               
  1817 EZ
  Alkmaar        

  U kunt uw auto hier gratis parkeren.                                                           

  Openingstijden:

  maandag 07:00–22:00
  dinsdag 07:00–22:00
  woensdag 07:00–17:00
  donderdag 07:00–22:00
  vrijdag 07:00–18:00
  zaterdag 08:00–16:00
  zondag Gesloten