Diensten

Bij onze dienstverlening staan bedrijven centraal, en wij zijn verheugd om spreekuren op locatie aan te bieden die volledig aansluiten bij hun specifieke behoeften. Onze spreekuren zijn bedoeld om medewerkers, chefs, mentoren, leidinggevenden en casemanagers een uitgelezen kans te geven om vragen te stellen aan onze deskundige bedrijfsfysiotherapeut over klachten die ze ervaren of hun werkplek.

Tijdens deze spreekuren kunnen verschillende aspecten worden behandeld. Onze bedrijfsfysiotherapeut is beschikbaar om inzicht te bieden in de oorzaken en mogelijke oplossingen voor klachten die medewerkers ervaren. Ze kunnen hun zorgen delen over fysieke ongemakken of problemen met de ergonomie van hun werkplek, zoals ongemakkelijke stoelen, onjuiste bureauhoogte of onvoldoende ondersteuning.

Daarnaast fungeren de spreekuren als een gelegenheid om de behoefte aan verdere onderzoeken te beoordelen. Als er bijvoorbeeld sprake is van een complexe klacht of een situatie waarin een diepere analyse nodig is, kan onze bedrijfsfysiotherapeut het spreekuur gebruiken om een initiële indicatie te stellen. Dit kan leiden tot aanvullende onderzoeken, zoals een intakegesprek of een gedetailleerd werkplekonderzoek, om de situatie grondig te analyseren en passende oplossingen voor te stellen.

Bij het bepalen van de frequentie van de spreekuren hechten we veel waarde aan een nauwe samenwerking met onze klanten. We begrijpen dat elk bedrijf uniek is en verschillende behoeften heeft. Daarom komen we graag tegemoet aan de specifieke vereisten van elk bedrijf en bepalen we in overleg de optimale frequentie van de spreekuren.

Door onze flexibele aanpak en klantgerichte benadering stellen wij bedrijven in staat om op maat gemaakte oplossingen te vinden voor hun medewerkers en werkplekken. Onze spreekuren bieden niet alleen een waardevolle gelegenheid voor vragen en advies, maar ook een belangrijke stap in het waarborgen van het welzijn en de gezondheid van alle betrokkenen binnen het bedrijf.

Een intake bij onze bedrijfsfysiotherapeut is een grondig en betrokken proces dat bestaat uit een combinatie van een gesprek, een fysiek onderzoek en aanvullende testen. Het hoofddoel van de intake is om een duidelijk beeld te krijgen van de klachtenstatus van een medewerker, of deze nu al aanwezig zijn of dreigen te ontstaan.

Onze ervaren bedrijfsfysiotherapeut zal tijdens het gesprek de tijd nemen om te luisteren naar de medewerker, alle klachten en zorgen serieus te nemen en een diepgaand inzicht te krijgen in de situatie. Vervolgens zal er een grondig fysiek onderzoek worden uitgevoerd om een objectief beeld te krijgen van de fysieke gezondheid en eventuele beperkingen. Dit kan variëren van het testen van mobiliteit en kracht tot het evalueren van de houding en het uitvoeren van specifieke bewegingstests.

Om een nauwkeurig beeld te vormen van de klachten en de impact ervan op het dagelijks functioneren, maken we gebruik van verschillende gevalideerde meetinstrumenten. Deze instrumenten helpen ons om de pijnintensiteit te meten, functionele beperkingen te identificeren en te begrijpen hoe de medewerker omgaat met de klachten. Bovendien stellen we een specifieke vragenlijst op die gericht is op het werk en het welbevinden van de medewerker, waardoor we ook inzicht krijgen in de persoonlijke omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de klachten.

Indien nodig zullen we aanvullend een inspanningstest uitvoeren om de conditie van de medewerker in kaart te brengen. Deze test helpt ons om de fysieke belastbaarheid en het uithoudingsvermogen te beoordelen, wat cruciale informatie kan verschaffen voor het opstellen van een passend behandelplan.

Na afronding van de intake zal er een uitgebreide rapportage worden opgesteld. Deze rapportage wordt verstrekt aan de medewerker, de werkgever en de bedrijfsarts. Hierin vindt u een prognose van de verwachte herstel- en verzuimduur, zodat alle betrokken partijen een realistisch beeld hebben van wat te verwachten is. Bovendien zullen we advies geven over het aanbevolen vervolgtraject en de diensten die wij kunnen bieden om het herstelproces te ondersteunen.

Bij onze bedrijfsfysiotherapeut staan de medewerker en zijn of haar welzijn centraal. Wij streven ernaar om een grondig en inzichtelijk beeld te krijgen van de klachten en omstandigheden, zodat we effectieve behandelingen en ondersteuning kunnen bieden om het herstel te bevorderen en toekomstig verzuim te voorkomen.

Ontdek jouw ideale werkplek: Optimaliseer jouw comfort en productiviteit!

In ons drukke en veeleisende leven spenderen we een aanzienlijk deel van onze tijd op het werk. Of je nu achter een bureau zit, achter het stuur van een voertuig of een machine bedient, een optimale werkomgeving is van cruciaal belang. Het begint allemaal met het aannemen van de juiste houding, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

Bij het creëren van jouw ideale werkplek zijn er geen grenzen. We geloven dat elke werkplek geoptimaliseerd kan worden om jouw behoeften te vervullen. En dat is waar wij in beeld komen. Wij begrijpen het belang van een ergonomisch verantwoorde werkplek en streven ernaar om het beste uit jouw werkomgeving te halen.

Ons team van deskundigen staat klaar om een grondig onderzoek uit te voeren naar jouw werkomstandigheden. We willen begrijpen hoe jouw werkplek jouw prestaties kan beïnvloeden. Door bij jou langs te komen, kunnen we de omstandigheden grondig analyseren en waardevolle inzichten opdoen.

Na afloop van ons onderzoek ontvangt elke medewerker een waardevol werkplekpaspoort. Dit paspoort biedt een overzicht van onze bevindingen en bevat praktische en gepersonaliseerde adviezen om jouw werkplek te verbeteren. Of het nu gaat om het aanpassen van je stoel, het optimaliseren van de hoogte van je bureau of het verbeteren van de verlichting, ons paspoort geeft je de nodige richtlijnen om jouw werkplek te transformeren tot een oase van comfort en efficiëntie.

Wij geloven dat iedereen recht heeft op een werkomgeving die het beste in hen naar boven haalt. Laten we samenwerken om jouw ideale werkplek te creëren, zodat je met energie, focus en plezier kunt werken. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons jouw reis naar een optimale werkplek beginnen!

Gezond beeldschermwerkplek:

Met behulp van een presentatie wordt in groepsverband uitgelegd waarop te letten tijdens beeldschermwerk en wat een goede werkhouding is. Deze presentatie is geschikt voor zowel de werkplek thuis als binnen het bedrijf.

 

Tiltraining:

Tijdens de tiltraining ligt de focus op het hanteren van de juiste tiltechnieken om hiermee de belastbaarheid te vergoten en klachten door toedoen van verkeerd tillen te voorkomen.

 

Workshop bewust aan het werk:

Tijdens deze workshop ligt de nadruk op een stuk bewustwording van de fysieke gevolgen van het werk. Deze workshop is vooral gericht op medewerkers die fysiek zwaar werk, repeterende werkzaamheden of statisch werk verrichten waaruit lichamelijke klachten kunnen ontstaan.

Een onderdeel van deze workshop is bewustwording van de eigen gezondheid en het bewaken hiervan.

 

Workshop communicatie- en gezondheidsmedewerker voor leidinggevenden:

Tijdens deze workshop leren we een leidinggevende te herkennen wanneer een medewerker klachten dreigt te ontwikkelen op lichamelijk gebied en hierop te anticiperen en eventueel gepaste actie te ondernemen om zo verergering van de klachten of uitval van de medewerker te voorkomen.

De taak-handelingen analyse vormt een waardevol instrument in het begrijpen en optimaliseren van de werkzaamheden binnen een bedrijf. Deze grondige analyse is gericht op het in kaart brengen en categoriseren van de verschillende taken die binnen de organisatie worden uitgevoerd, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de mate van zwaarte van elke taak.

Het uitvoeren van een functie-taak-handelingen analyse volgt een gestructureerde aanpak die ons in staat stelt om dieper in te gaan op de kern van elke functie. Allereerst wordt de functie zelf nauwkeurig benoemd, waarbij de specifieke rol en verantwoordelijkheden van een medewerker worden geïdentificeerd. Hierbij worden belangrijke aspecten zoals expertise, vaardigheden en competenties in overweging genomen.

Vervolgens worden de taken die aan de functie zijn gekoppeld gedetailleerd beschreven. Deze taken vormen de bouwstenen van de dagelijkse werkzaamheden van de medewerker. Door een grondige analyse van elke taak kunnen we een diepgaand inzicht krijgen in de benodigde acties, procedures en vereisten die bij elke taak komen kijken. Dit stelt ons in staat om de complexiteit en omvang van elke taak volledig te begrijpen.

Binnen elke taak worden de individuele handelingen die daarbij horen nauwkeurig geïdentificeerd en beschreven. Denk hierbij aan specifieke acties zoals tillen, reiken, bukken en andere fysieke of mentale handelingen die inherent zijn aan het uitvoeren van de taak. Door deze gedetailleerde analyse van handelingen kunnen we een diepgaand begrip krijgen van de belasting, risico’s en uitdagingen die elke taak met zich meebrengt.

Op basis van deze uitgebreide analyse worden waardevolle adviezen en aanbevelingen geformuleerd. Deze adviezen identificeren duidelijk de gebieden waar verbeterpunten liggen binnen het bedrijf. Daarnaast bieden ze praktische inzichten en oplossingen om deze verbeterpunten effectief te implementeren. Dit stelt de organisatie in staat om strategische stappen te zetten om de werkprocessen te optimaliseren, de efficiëntie te verhogen en de gezondheid en veiligheid van de medewerkers te waarborgen.

Verwen je werknemers met revitaliserende stoelmassages op de werkvloer!

Investeer in de gezondheid en het welzijn van je personeel en pluk de vele voordelen daarvan:

  1. Gemak en toegankelijkheid: Onze stoelmassages worden rechtstreeks op de werklocatie gegeven, waardoor je medewerkers geen kostbare tijd hoeven te verspillen aan het reizen naar een externe masseur. Het gemakkelijke en directe karakter van onze massages zorgt ervoor dat je werknemers optimaal kunnen profiteren van de voordelen, zonder dat het ten koste gaat van hun werktijd.
  2. Positief effect op het team: Stoelmassages bevorderen niet alleen de individuele gezondheid, maar hebben ook een positieve invloed op de sfeer en dynamiek binnen het team. Door gezamenlijk te genieten van ontspannende massages, ontstaat er een gevoel van verbondenheid en teamspirit. Dit draagt bij aan een positieve werkomgeving waarin samenwerking en motivatie worden gestimuleerd.
  3. Verhoogde productiviteit en ontspanning: Het is wetenschappelijk bewezen dat regelmatige massages de productiviteit verhogen. Door het verminderen van stress en spanning in de spieren, worden je medewerkers veerkrachtiger en energieker. Bovendien draagt de ontspanning tijdens de massages bij aan een betere focus en concentratie, wat leidt tot efficiënter werken en betere prestaties.
  4. Directe aanpak van spierspanningen: Onze ervaren masseurs zijn experts in het identificeren en aanpakken van spierspanningen en -klachten. Tijdens de stoelmassage worden gespannen spieren grondig behandeld, waardoor eventuele pijn of ongemak direct wordt verlicht. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers zich comfortabel en pijnvrij voelen, wat hun algehele welzijn en werkgeluk ten goede komt.
  5. Professionele begeleiding en advies: Naast het bieden van ontspannende massages, evalueren onze masseurs ook de werkhouding van je medewerkers. Ze geven waardevolle tips en aanbevelingen over ergonomie, het nemen van rustmomenten en het uitvoeren van tussentijdse oefeningen. Door het aanleren van gezonde gewoonten en het bevorderen van een goede lichaamshouding, helpen we je werknemers om op lange termijn klachten te voorkomen en hun algemene gezondheid te verbeteren.
  6. Fiscale voordelen voor bedrijven: Het investeren in stoelmassages als onderdeel van het Arbo-plan biedt bedrijven aantrekkelijke fiscale voordelen. Deze dienst is fiscaal aftrekbaar, waardoor je bedrijf kan profiteren van belastingvoordelen. Daarnaast kan de BTW die in rekening wordt gebracht voor de massages worden verrekend met de omzetbelasting, waardoor je bedrijfskosten verder worden verlaagd.

Kies voor stoelmassages op de werkvloer en laat je personeel genieten van een welverdiende wellnesservaring, terwijl ze tegelijkertijd investeren in hun gezondheid en welzijn. Het is een win-win situatie voor zowel je medewerkers als je bedrijf!