Afspraak maken?

afspraak plannen
button vervolg

COPD

COPD staat voor Chronische Obstructieve Longziekte. Het is een progressieve longaandoening die wordt gekenmerkt door ademhalingsproblemen, zoals kortademigheid, hoesten en overmatige slijmproductie. De belangrijkste oorzaken zijn roken en langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen zoals luchtvervuiling. COPD kan niet worden genezen, maar behandelingen kunnen de symptomen verlichten en de progressie van de ziekte vertragen.

Fysiotherapie voor COPD

Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij de behandeling van COPD. Het kan helpen bij het verbeteren van de ademhalingstechnieken, het versterken van de ademhalingsspieren en het vergroten van de algehele fysieke conditie. Door middel van specifieke oefeningen en ademhalingstechnieken kan fysiotherapie de kortademigheid verminderen, de uithoudingsvermogen vergroten en de kwaliteit van leven verbeteren. Daarnaast kan fysiotherapie ook helpen bij het optimaliseren van het gebruik van inhalatiemedicatie en het aanleren van technieken voor het effectief omgaan met symptomen.

Vergoeding

Fysiotherapeutische revalidatie in een eerstelijnspraktijk wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij patiënten met een chronische indicatie  wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen moeten door de patiënt worden betaald via de aanvullende verzekering.

Gespecialiseerd COPD fysiotherapeut

Voor de behandeling van COPD kunt u terecht bij onze therapeut Willem-Jan Daas. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van COPD en ondersteunt u bij het verbeteren en onderhouden van uw lichamelijke conditie. U leert uw grenzen kennen en daarmee wat u juist wel of beter niet kunt doen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kijkt de therapeut samen met u naar de beste behandelmethode voor uw klachten.

Afspraak maken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en ontdek hoe onze gepassioneerde fysiotherapeuten jou kunnen helpen.

Je kan online een afspraak maken door op bovenstaande knoppen te klikken, te bellen naar: 06-52690936 of stuur een mailtje naar: info@fysiozorgopmaat.nl

longen met COPD aandoening uitgelegd
longfysiotherapeut revalidatie van COPD

Afspraak maken?

Wij nemen z.s.m. contact met u op!

  Kees Boekestraat 2                                               
  1817 EZ
  Alkmaar        

  U kunt uw auto hier gratis parkeren.                                                           

  Openingstijden:

  maandag 07:00–22:00
  dinsdag 07:00–22:00
  woensdag 07:00–17:00
  donderdag 07:00–22:00
  vrijdag 07:00–18:00
  zaterdag 08:00–16:00
  zondag Gesloten