De intake

Een intake bij onze bedrijfsfysiotherapeut is een grondig en betrokken proces dat bestaat uit een combinatie van een gesprek, een fysiek onderzoek en aanvullende testen. Het hoofddoel van de intake is om een duidelijk beeld te krijgen van de klachtenstatus van een medewerker, of deze nu al aanwezig zijn of dreigen te ontstaan.

Onze ervaren bedrijfsfysiotherapeut zal tijdens het gesprek de tijd nemen om te luisteren naar de medewerker, alle klachten en zorgen serieus te nemen en een diepgaand inzicht te krijgen in de situatie. Vervolgens zal er een grondig fysiek onderzoek worden uitgevoerd om een objectief beeld te krijgen van de fysieke gezondheid en eventuele beperkingen. Dit kan variëren van het testen van mobiliteit en kracht tot het evalueren van de houding en het uitvoeren van specifieke bewegingstests.

Om een nauwkeurig beeld te vormen van de klachten en de impact ervan op het dagelijks functioneren, maken we gebruik van verschillende gevalideerde meetinstrumenten. Deze instrumenten helpen ons om de pijnintensiteit te meten, functionele beperkingen te identificeren en te begrijpen hoe de medewerker omgaat met de klachten. Bovendien stellen we een specifieke vragenlijst op die gericht is op het werk en het welbevinden van de medewerker, waardoor we ook inzicht krijgen in de persoonlijke omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de klachten.

Indien nodig zullen we aanvullend een inspanningstest uitvoeren om de conditie van de medewerker in kaart te brengen. Deze test helpt ons om de fysieke belastbaarheid en het uithoudingsvermogen te beoordelen, wat cruciale informatie kan verschaffen voor het opstellen van een passend behandelplan.

Na afronding van de intake zal er een uitgebreide rapportage worden opgesteld. Deze rapportage wordt verstrekt aan de medewerker, de werkgever en de bedrijfsarts. Hierin vindt u een prognose van de verwachte herstel- en verzuimduur, zodat alle betrokken partijen een realistisch beeld hebben van wat te verwachten is. Bovendien zullen we advies geven over het aanbevolen vervolgtraject en de diensten die wij kunnen bieden om het herstelproces te ondersteunen.

Bij onze bedrijfsfysiotherapeut staan de medewerker en zijn of haar welzijn centraal. Wij streven ernaar om een grondig en inzichtelijk beeld te krijgen van de klachten en omstandigheden, zodat we effectieve behandelingen en ondersteuning kunnen bieden om het herstel te bevorderen en toekomstig verzuim te voorkomen.

Bedrijfsfysiotherapeut bezig met een intake

Onze brochure

Al onze diensten overzichtelijk lezen in onze brochure? Download de brochure hier!

MEER WETEN OF EEN OFFERTE OPVRAGEN?

  Kees Boekestraat 2                                               
  1817 EZ
  Alkmaar        

  U kunt uw auto hier gratis parkeren.                                                           

  Openingstijden:

  maandag 07:00–22:00
  dinsdag 07:00–22:00
  woensdag 07:00–17:00
  donderdag 07:00–22:00
  vrijdag 07:00–18:00
  zaterdag 08:00–16:00
  zondag Gesloten