Afspraak maken?

afspraak plannen
button vervolg

Slijmbeursontsteking Behandeling

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van slijmbeursontsteking, ook wel bursitis genoemd. Onze ervaren therapeuten staan klaar om u te helpen bij het verminderen van pijn en het herstellen van uw mobiliteit.

Wat is Slijmbeursontsteking?

Slijmbeursontsteking, of bursitis, is een pijnlijke aandoening waarbij de slijmbeurs (een met vocht gevulde zak die als buffer fungeert tussen botten, spieren en pezen) ontstoken raakt. Deze ontsteking kan optreden in verschillende delen van het lichaam, maar komt het meest voor in de schouders, ellebogen, heupen en knieën. Symptomen zijn onder andere pijn, zwelling, roodheid en een beperkte bewegingsvrijheid.

Oorzaken van Slijmbeursontsteking

De meest voorkomende oorzaken van slijmbeursontsteking zijn overbelasting, repetitieve bewegingen en langdurige druk op de slijmbeurs. Andere factoren kunnen onder andere trauma, infecties of onderliggende aandoeningen zoals reuma zijn. Het is belangrijk om de oorzaak van de ontsteking te identificeren om een effectieve behandeling te kunnen bieden.

1. Diagnostiek en Evaluatie

Onze therapeuten beginnen met een grondige evaluatie om de ernst en de oorzaak van uw slijmbeursontsteking te bepalen. Dit omvat een lichamelijk onderzoek en, indien nodig, beeldvormingstechnieken zoals echografie.

2. Rust en Activiteitsmodificatie

Een van de eerste stappen in de behandeling is het adviseren van rust en het aanpassen van activiteiten die de slijmbeurs kunnen irriteren. Dit helpt om verdere schade te voorkomen en de ontsteking te laten afnemen.

3. Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten gebruiken verschillende technieken om de pijn te verminderen en de genezing te bevorderen, waaronder:

 • Massage en Manuele Therapie: Dit helpt om de doorbloeding te verbeteren en de spanning in de omliggende spieren te verminderen.
 • Oefentherapie: Gericht op het versterken van de spieren rondom het getroffen gebied en het verbeteren van de flexibiliteit.
 • Lasertherapie: Dit kan helpen om de ontsteking te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Maak een Afspraak

Wacht niet langer met het aanpakken van jouw slijmbeursontsteking. Neem contact met ons op voor een afspraak en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om weer pijnvrij te bewegen. Maak direct online een afspraak of bel naar 06 52 690 936

uitleg over slijmbeursontsteking

Afspraak maken?

Wij nemen z.s.m. contact met u op!

  Kees Boekestraat 2                                               
  1817 EZ
  Alkmaar        

  U kunt uw auto hier gratis parkeren.                                                           

  Openingstijden:

  maandag 07:00–22:00
  dinsdag 07:00–22:00
  woensdag 07:00–17:00
  donderdag 07:00–22:00
  vrijdag 07:00–18:00
  zaterdag 08:00–16:00
  zondag Gesloten