Specialismen

De algemeen fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Een fysiotherapeut helpt je bij het voorkomen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van onze fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Wij richten ons vooral op het achterhalen en wegnemen van de oorzaak van de problematiek.

Fysiotherapie

Onze Bedrijfsfysiotherapeut is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van werk gerelateerde lichamelijke klachten.

Op de werkvloer is namelijk vaak sprake van klachten, zoals RSI/KANS, lage rugklachten, schouder- en nekklachten. Dit soort klachten bepalen het grootste percentage van ziekteverzuim in Nederland. Wij zorgen dat werknemers gezond, vitaal en met plezier aan het werk blijven. Onze Bedrijfsfysiotherapeut zet graag haar deskundigheid is gericht op curatie, preventie en amplitie, van verzuim naar duurzame inzetbaarheid.

werkplek instellen

Wanneer je last hebt van pijnklachten of beperkingen in je gewrichten, kan een manueeltherapeut je vaak goed helpen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Wij gebruiken diverse manuele technieken om de gewrichten weer optimaal te laten bewegen.
Het Mulligan Concept is een pijnvrije manuele behandelmethode om gewrichten te mobiliseren. De therapie volgens Mulligan gaat uit van ‘sporingsproblemen’ (het glijden van de gewrichten t.o.v. elkaar) in gewrichten die klachten geven tijdens het bewegen. Tevens gebruiken wij de D.A.M. methode welke staat voor Driedimensionale gewrichtsbewegingen. Door middel van D.A.M. mobilisaties wordt getracht de passieve sturing in het gewricht te normaliseren. Op deze wijze worden de bewegingsbeperkingen opgeheven.

Manueel therapie

Ontdek je ware kunnen met (sport) fysiotherapie. Wij geloven erin dat iedereen op zijn eigen niveau trainbaar is. Van basis atleet tot topsporter en van jong tot oud. Ons ervaren team helpt jou graag om optimaal te herstellen:

 • Wordt blessure vrij;
 • Verbeter jouw prestaties;
 • En voorkom nieuwe (sport) blessures.

Op het werk pijnvrij langs je klanten gaan of op kantoor zitten. Of je tegenstander genadeloos passeren op volle snelheid.

Je Deadlift persoonlijk record verbeteren of een kipping zonder pijn. Terugkomen op het niveau waar jij was na een blessure of zelfs beter, dat is ons doel.

Niet alleen het aangedane deel wordt onderzocht maar ook de omliggende structuren om te kijken of daar de klachten niet vandaan komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten aan de schouder, rug, knie en enkels. Ook blessures na een operatie. Een blessure aan een elleboog kan uit de nek regio komen, een blessure aan de enkel kan zelfs uit de stand van de voeten ontstaan.

Wij maken gebruik van een Microfet, die brengt de kracht van jou tot op 100 gram in kaart. Daarnaast hebben wij videoapparatuur waarmee wij bepaalde bewegingen in kaart kunnen brengen.

Als alle gegevens in kaart zijn gebracht  wordt er een diagnose gesteld en een behandelplan gemaakt. Als het nodig is dempen wij eerst de pijn met een Theragun, manuele handelingen of dry needle therapie. Als de voorwaarden goed genoeg zijn en er reden is voor trainen gaan wij je begeleiden.

sportfysiotherapie

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Een aantal vormen kunnen zo sterk zijn dat zij het dagelijks leven flink belemmeren. Wij kunnen de klachten wegnemen en verlichting bieden bij verschillende soorten hoofdpijn, zoals (spier)spanningshoofdpijn, inspanningshoofdpijn, hoofdpijn vanuit de kaak regio, cluster hoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine. Middels de juiste behandeltechnieken kunnen wij de hoofdpijn reduceren en wegnemen.

hoofdpijn klachten

Een spier met een triggerpoint trekt zich samen, wat voelbaar is als een strakke band. De spier wordt korter en slechter doorbloed en verzwakt uiteindelijk. Andere spieren gaan de taak van de verzwakte spier overnemen. Als dit langere tijd duurt, raken deze spieren overbelast. Als gevolg hiervan kunnen zich in deze spieren ook triggerpoints ontwikkelen, zo kan er ook sprake zijn van pijn “op een andere plek”. Er worden dus ook triggerpoints behandeld die niet direct op de plaats van de klacht zitten, maar welke wel herkenbare pijn veroorzaken.

Bij Triggerpoint Therapie wordt er manueel druk uitgeoefend op een triggerpoint met als doel de verkramping in de spier op te heffen en de spierfunctie te herstellen. Een andere behandelmethode bij triggerpoints is Dry Needling waarbij gebruik wordt gemaakt van acupunctuurnaalden.

Dry Needling is een efficiënte behandelmethode die kan worden toegepast bij pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints. Triggerpoints kunnen ontstaan bij een ongeluk, door een verkeerde houding (op werk bijvoorbeeld) of door een overbelasting.
Dry needling kan toegepast worden bij iedereen die last heeft van spanning, vermoeidheid en pijn in de spieren. Deze methode is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en valt onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie.

De Fascia is één groot 3-dimensionaal elastisch bindweefsel netwerk in het lichaam dat loopt van schedel tot tenen. Je kan het zien als een wetsuit. De vliezen zorgen ervoor dat alles met elkaar verbonden is en goed kan samenwerken.

Pijn, stijfheid en balansproblemen worden vaak veroorzaakt door problemen in de fascia.
Fasciatherapie is toepasbaar bij alle aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Er zijn vele klachten of blessures waar fasciatherapie direct kan helpen bij de volledige oplossing of verminderingen van uw klacht. Wij zijn er speciaal in geschoold om deze problemen snel op te sporen en te beïnvloeden.

Als we in ons dagelijks leven veerkrachtig zijn, ons ontspannen voelen, in beweging zijn, gezond eten, verbinding ervaren met sociale contacten, heeft dat een positieve invloed op ons algemene functioneren.

Fascia

Medical Taping

Spieren hebben niet alleen invloed op lichaamsbeweging; ze hebben ook invloed op de bloedsomloop, lichaamstemperatuur en het lymfestelsel.
Dat is het uitgangspunt van medical taping en deze elastische tape biedt ondersteuning aan de spieren zonder de bewegingsmogelijkheden te beperken.
De fysiotherapeut brengt in kaart of u baat hebt bij medical taping en zorgt dat het herstellend vermogen van uw lichaam op deze manier wordt gestimuleerd!

Medical tape heeft dezelfde rekbaarheid, dikte en hetzelfde gewicht als de huid; het is anti-allergeen en watervast. De tape kan een aantal dagen gedragen worden.
Medical taping kan een goede ondersteuning bieden bij:

 • Frozen shoulder, carpaal tunnel syndroom en slijmbeursontsteking
 • Verkeerde lichaamshouding en de correctie hiervan
  Rugklachten door spier- en wervelproblemen
 • Overbelasting, zoals een tennisarm
 • Letsel aan de enkels, heupen, polsen en nek
 • Ischias, spit en artrose
 • Sportblessures, bijvoorbeeld aan de rug, schouder en knieën
medical taping

High Power Lasertherapie is een pijnloze therapie én de perfecte oplossing om jouw pijnklachten, ontstekingen of infecties sneller en effectiever te behandelen met wetenschappelijk bewezen resultaten (95 % van de mensen ervaart direct na de behandeling al minder tot geen pijnklachten). Het is een pijnvrije techniek die ervoor zorgt dat de celstofwisseling wordt versneld. Deze interventie zorgt dat klachten sneller reduceren waardoor je gauw weer hoger belastbaar bent en je werk en sport kan hervatten.

High Power Laser Therapie is zeer geschikt voor de behandeling van o.a.:

 • Carpaal Tunnel Syndroom en KANS/RSI
 • Onderrugpijn, Hernia, nekklachten en whiplash
 • Tennisarm, Golferselleboog;
 • Beschadigde of ontstoken pezen en gewrichten
 • Slijmbeursontsteking
 • Kraakbeenschade, verstuikingen en verrekkingen
 • Spanningshoofdpijn, migraine en kaakklachten
 • Artrose
 • Hielspoor en Runner’s Knee
 • Wond- en littekenbehandeling.

Een behandeling met onze laser werkt met behulp van een gas gestuurde lasermodule, die met een wetenschappelijk bewezen lichtkleur van 810 nm de energie direct naar de cellen in de diepere lagen onder de huid stuurt. Het licht komt de mitochondriën van de cel binnen en wordt geabsorbeerd door de chromoforen, waaronder het proteïne cytochroom c oxidase (CCO), dat vervolgens de activiteit van de cel verhoogt.
Als gevolg van deze verhoogde activiteit worden drie moleculen beïnvloed: adenosinetrifosfaat (ATP), reactieve zuurstofspecies (ROS) en stikstofmonoxide (NO), die samen zorgen voor een sneller en effectiever herstel van pijnklachten, ontstekingen of infecties. Dit wetenschappelijk bewezen proces noemt men ook wel: Photobiomodulation.
Laserbehandeling op hoog niveau geeft een boost in de cellenenergie (photobiomodulation) waardoor de ATP productie geoptimaliseerd wordt en de bloedstroom en zuurstof naar het weefsel toenemen. Dit verhoogt op zijn beurt het metabolisme in de cellen van het weefsel en biedt de optimale omgeving voor weefsel om te genezen.

HPTL

Je bent bij ons ook aan juiste adres voor personal training. Wij bieden één op één training maar ook small group trainingen. Daarnaast hebben wij crossfitt coaches, voedingscoaches en organiseren wij regelmatig (online) workshops en lezingen over gezondheid, lifestyle en medische klachten.

Training
Je kunt bij ons op elk niveau trainen, fit of niet fit, ervaren of niet ervaren. Wij maken een passend programma voor ieder persoonlijk doel. Stel samen met ons je pakket samen van twee keer één op één training naar één keer met een schema voor thuis of in de sportschool. Heb je te weinig tijd? Wij bieden je zelfs online coaching aan met een persoonlijk trainings- en voedingsschema. Alles om jou te helpen weer fit en gezond te worden.

Wij hebben kettebels, battle ropes, verschillende conditie- en krachtapparatuur, stroops en nog veel meer om jouw doelen te bereiken. Onze kennis van inspanningsfysiologie en het optioneel rekening kunnen houden met eventuele blessures zijn uiteraard ook volledig beschikbaar voor jou.

Voeding

Werken aan je fysieke fitheid met een blessure of een trainingstraject zonder gezonde voeding? Dit is niet de meest ideale combi. Daarom bieden wij je ook voedingsadvies op maat aan waarbij wij rekening houden met jouw persoonlijke doelen en mogelijkheden.

​Voeding bestaat uit macronutriënten en micronutriënten, bij een gevarieerd eetpatroon en voldoende afwisseling krijgen de meeste mensen voldoende micronutriënten binnen (vitamines en mineralen). Veel mensen laten zich keer op keer verassen door verschillende voedingshypes maar wij staan achter normale en gezonde voeding. Hierdoor kun jij het ritme ook makkelijker volhouden en is er ook zo nu en dan ook echt wel ruimte voor wat lekkers.

Voorafgaand aan het voedingsadvies beginnen we allereerst met een uitgebreide meting van de lichaamsverhoudingen, je vetpercentage en gewicht worden gemeten en geregistreerd. Wij berekenen vervolgens jouw macronutriënten en stemmen deze af op jouw doelen. Macronutriënten bestaan uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Vervolgens gaan wij samen zitten om alles uit te leggen. Na deze uitleg ga jij aan de slag met jouw eigen voeding en onze online app. Wij registreren wat jij eet en er bestaat ook een mogelijkheid om dit periodiek (3 wekelijks) te evalueren. Maar een eenmalig voedingsadvies met een uitgebreide uitleg behoort ook tot onze mogelijkheden.

Lifestyle coach