Specialismen

De algemeen fysiotherapeut is dé ultieme autoriteit als het gaat om het begrijpen en verbeteren van je houding en beweging. Met een diepgaande kennis van het menselijk lichaam en zijn biomechanica, is de fysiotherapeut jouw betrouwbare bondgenoot om lichamelijke klachten te voorkomen of te verminderen, en om ervoor te zorgen dat je weer volledig vrij kunt bewegen.

Bij onze zorg staat jouw unieke situatie centraal. We luisteren naar jouw verhaal, analyseren grondig je klachten en stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op jouw individuele doelen. Ons doel is niet alleen om symptomen te bestrijden, maar vooral om de onderliggende oorzaak van jouw problemen te achterhalen en effectief aan te pakken.

Onze fysiotherapeuten zijn gedreven professionals die met passie en toewijding jouw gezondheid en welzijn vooropstellen. Ze zijn uitgerust met een breed scala aan behandeltechnieken en therapeutische benaderingen, waaronder mobilisaties, oefentherapie en manuele technieken. Door middel van deze geavanceerde methoden kunnen ze jouw herstelproces optimaliseren en je helpen om weer de beste versie van jezelf te worden.

Of je nu kampt met pijnlijke gewrichten, spierblessures, rugproblemen of andere fysieke belemmeringen, onze fysiotherapeuten hebben de kennis en ervaring om jou te begeleiden op jouw weg naar een gezond en actief leven. Wij zijn er om jou te ondersteunen, te motiveren en te inspireren terwijl we samenwerken om jouw persoonlijke doelen te bereiken en jouw levenskwaliteit te verbeteren.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en ontdek hoe onze gepassioneerde fysiotherapeuten jou kunnen helpen om jouw lichaam te laten stralen in al zijn glorie. Bereid je voor op een reis vol herstel, kracht en veerkracht, waarbij wij je helpen om de oorzaak van jouw klachten weg te nemen en jouw leven weer in beweging te brengen.

Fysiotherapie

Onze Bedrijfsfysiotherapeut is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van werk gerelateerde lichamelijke klachten.

Op de werkvloer is namelijk vaak sprake van klachten, zoals RSI/KANS, lage rugklachten, schouder- en nekklachten. Dit soort klachten bepalen het grootste percentage van ziekteverzuim in Nederland. Wij zorgen dat werknemers gezond, vitaal en met plezier aan het werk blijven. Onze Bedrijfsfysiotherapeut zet graag haar deskundigheid is gericht op curatie, preventie en amplitie, van verzuim naar duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor meer informatie over bedrijfsfysiotherapie.

werkplek instellen

Als je dagelijks worstelt met pijn en beperkingen in je gewrichten, is er een oplossing die je meteen verlichting kan brengen: manuele therapie. Het is een krachtig middel dat direct effect heeft op jouw welzijn. Zodra je de behandeling ondergaat, zal je een opmerkelijke verbetering in je bewegingsvrijheid ervaren en een vermindering van pijn voelen.

Bij ons maken we gebruik van een scala aan geavanceerde manuele technieken om jouw gewrichten optimaal te laten functioneren. Een van deze technieken is het Mulligan Concept, een revolutionaire methode die pijnloos is en specifiek gericht is op het mobiliseren van gewrichten. Deze therapie richt zich op het opsporen en aanpakken van problemen in de gewrichten die klachten veroorzaken tijdens het bewegen. Daarnaast maken we gebruik van de D.A.M. methode, wat staat voor Driedimensionale Gewrichtsbewegingen. Met behulp van D.A.M. mobilisaties streven we naar het herstellen van de natuurlijke bewegingspatronen in het gewricht, waardoor beperkingen worden opgeheven.

Bij onze praktijk draait alles om het herstellen van jouw welzijn en het maximaliseren van jouw levenskwaliteit. Wacht niet langer in stilte te lijden, laat ons je helpen om pijnvrij en met volledige bewegingsvrijheid door het leven te gaan.

Manueel therapie

Ontdek je ware kunnen met (sport) fysiotherapie. Wij geloven erin dat iedereen op zijn eigen niveau trainbaar is. Van basis atleet tot topsporter en van jong tot oud. Ons ervaren team helpt jou graag om optimaal te herstellen:

 • Wordt blessure vrij;
 • Verbeter jouw prestaties;
 • En voorkom nieuwe (sport) blessures.

Op het werk pijnvrij langs je klanten gaan of op kantoor zitten. Of je tegenstander genadeloos passeren op volle snelheid.

Je Deadlift persoonlijk record verbeteren of een kipping zonder pijn. Terugkomen op het niveau waar jij was na een blessure of zelfs beter, dat is ons doel.

Niet alleen het aangedane deel wordt onderzocht maar ook de omliggende structuren om te kijken of daar de klachten niet vandaan komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten aan de schouder, rug, knie en enkels. Ook blessures na een operatie. Een blessure aan een elleboog kan uit de nek regio komen, een blessure aan de enkel kan zelfs uit de stand van de voeten ontstaan.

Wij maken gebruik van een Microfet, die brengt de kracht van jou tot op 100 gram in kaart. Daarnaast hebben wij videoapparatuur waarmee wij bepaalde bewegingen in kaart kunnen brengen.

Als alle gegevens in kaart zijn gebracht  wordt er een diagnose gesteld en een behandelplan gemaakt. Als het nodig is dempen wij eerst de pijn met een Theragun, manuele handelingen of dry needle therapie. Als de voorwaarden goed genoeg zijn en er reden is voor trainen gaan wij je begeleiden.

sportfysiotherapie

Hoofdpijn – een alomtegenwoordig ongemak dat velen van ons maar al te goed kennen. Het is een klacht die ons dagelijkse leven ernstig kan verstoren, soms zelfs tot het punt waarop we nauwelijks meer normaal kunnen functioneren. Maar maak je geen zorgen, wij staan paraat om de strijd met hoofdpijn aan te gaan en verlichting te bieden in verschillende vormen.

Of het nu gaat om die vervelende (spier)spanningshoofdpijn, de vermoeiende inspanningshoofdpijn, de kwellende hoofdpijn die voortkomt uit de kaakregio, aanvallen van clusterhoofdpijn, de cervicogene hoofdpijn die voortkomt uit nekproblemen, of zelfs bepaalde vormen van migraine, wij staan voor je klaar.

Met onze geavanceerde behandeltechnieken en doordachte benadering kunnen wij jouw hoofdpijn verminderen en zelfs volledig wegnemen. Vergeet die tijden waarin je je overgeleverd voelde aan de genadeloze pijn. Onze expertise stelt ons in staat om de juiste strategieën toe te passen, aangepast aan jouw specifieke vorm van hoofdpijn. Je verdient een leven zonder die constante hinder, en wij zullen er alles aan doen om dat te realiseren.

Laat ons je bevrijden van de last van hoofdpijn, zodat je weer kunt genieten van elke dag. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de kracht van onze behandelingen. Geef hoofdpijn geen kans om jouw leven te blijven beheersen!

hoofdpijn klachten

Een spier met een triggerpoint trekt zich samen, wat voelbaar is als een strakke band. De spier wordt korter en slechter doorbloed en verzwakt uiteindelijk. Andere spieren gaan de taak van de verzwakte spier overnemen. Als dit langere tijd duurt, raken deze spieren overbelast. Als gevolg hiervan kunnen zich in deze spieren ook triggerpoints ontwikkelen, zo kan er ook sprake zijn van pijn “op een andere plek”. Er worden dus ook triggerpoints behandeld die niet direct op de plaats van de klacht zitten, maar welke wel herkenbare pijn veroorzaken.

Bij Triggerpoint Therapie wordt er manueel druk uitgeoefend op een triggerpoint met als doel de verkramping in de spier op te heffen en de spierfunctie te herstellen. Een andere behandelmethode bij triggerpoints is Dry Needling waarbij gebruik wordt gemaakt van acupunctuurnaalden.

Dry Needling is een efficiënte behandelmethode die kan worden toegepast bij pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints. Triggerpoints kunnen ontstaan bij een ongeluk, door een verkeerde houding (op werk bijvoorbeeld) of door een overbelasting. Dry needling kan toegepast worden bij iedereen die last heeft van spanning, vermoeidheid en pijn in de spieren. Deze methode is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en valt onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie.

De Fascia is één groot 3-dimensionaal elastisch bindweefsel netwerk in het lichaam dat loopt van schedel tot tenen. Je kan het zien als een wetsuit. De vliezen zorgen ervoor dat alles met elkaar verbonden is en goed kan samenwerken.
Pijn, stijfheid en balansproblemen worden vaak veroorzaakt door problemen in de fascia. Fasciatherapie is toepasbaar bij alle aandoeningen van het bewegingsapparaat.
Er zijn vele klachten of blessures waar fasciatherapie direct kan helpen bij de volledige oplossing of verminderingen van uw klacht. Wij zijn er speciaal in geschoold om deze problemen snel op te sporen en te beïnvloeden.

Als we in ons dagelijks leven veerkrachtig zijn, ons ontspannen voelen, in beweging zijn, gezond eten, verbinding ervaren met sociale contacten, heeft dat een positieve invloed op ons algemene functioneren.

Fascia

Medical Taping

Spieren hebben niet alleen invloed op lichaamsbeweging; ze hebben ook invloed op de bloedsomloop, lichaamstemperatuur en het lymfestelsel. Dat is het uitgangspunt van medical taping en deze elastische tape biedt ondersteuning aan de spieren zonder de bewegingsmogelijkheden te beperken. De fysiotherapeut brengt in kaart of u baat hebt bij medical taping en zorgt dat het herstellend vermogen van uw lichaam op deze manier wordt gestimuleerd! Medical tape heeft dezelfde rekbaarheid, dikte en hetzelfde gewicht als de huid; het is anti-allergeen en watervast. De tape kan een aantal dagen gedragen worden. Medical taping kan een goede ondersteuning bieden bij:

 • Frozen shoulder, carpaal tunnel syndroom en slijmbeursontsteking
 • Verkeerde lichaamshouding en de correctie hiervan Rugklachten door spier- en wervelproblemen
 • Overbelasting, zoals een tennisarm
 • Letsel aan de enkels, heupen, polsen en nek
 • Ischias, spit en artrose
 • Sportblessures, bijvoorbeeld aan de rug, schouder en knieën
medical taping

Je bent bij ons ook aan juiste adres voor personal training. Wij bieden één op één training maar ook small group trainingen. Daarnaast hebben wij crossfitt coaches, voedingscoaches en organiseren wij regelmatig (online) workshops en lezingen over gezondheid, lifestyle en medische klachten.

Training Je kunt bij ons op elk niveau trainen, fit of niet fit, ervaren of niet ervaren. Wij maken een passend programma voor ieder persoonlijk doel. Stel samen met ons je pakket samen van twee keer één op één training naar één keer met een schema voor thuis of in de sportschool. Heb je te weinig tijd? Wij bieden je zelfs online coaching aan met een persoonlijk trainings- en voedingsschema. Alles om jou te helpen weer fit en gezond te worden.

Wij hebben kettebels, battle ropes, verschillende conditie- en krachtapparatuur, stroops en nog veel meer om jouw doelen te bereiken. Onze kennis van inspanningsfysiologie en het optioneel rekening kunnen houden met eventuele blessures zijn uiteraard ook volledig beschikbaar voor jou.

Voeding

Werken aan je fysieke fitheid met een blessure of een trainingstraject zonder gezonde voeding? Dit is niet de meest ideale combi. Daarom bieden wij je ook voedingsadvies op maat aan waarbij wij rekening houden met jouw persoonlijke doelen en mogelijkheden.

​Voeding bestaat uit macronutriënten en micronutriënten, bij een gevarieerd eetpatroon en voldoende afwisseling krijgen de meeste mensen voldoende micronutriënten binnen (vitamines en mineralen). Veel mensen laten zich keer op keer verassen door verschillende voedingshypes maar wij staan achter normale en gezonde voeding. Hierdoor kun jij het ritme ook makkelijker volhouden en is er ook zo nu en dan ook echt wel ruimte voor wat lekkers. Voorafgaand aan het voedingsadvies beginnen we allereerst met een uitgebreide meting van de lichaamsverhoudingen, je vetpercentage en gewicht worden gemeten en geregistreerd. Wij berekenen vervolgens jouw macronutriënten en stemmen deze af op jouw doelen. Macronutriënten bestaan uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Vervolgens gaan wij samen zitten om alles uit te leggen. Na deze uitleg ga jij aan de slag met jouw eigen voeding en onze online app. Wij registreren wat jij eet en er bestaat ook een mogelijkheid om dit periodiek (3 wekelijks) te evalueren. Maar een eenmalig voedingsadvies met een uitgebreide uitleg behoort ook tot onze mogelijkheden.

Lifestyle coach

High power Laser Therapie

High power Laser Therapie is een pijnvrije en snelwerkende behandelmethode, welke een aantal minuten toegepast wordt. De laser geeft een boost in de cel energie waardoor de ATP (adenosinetrifosfaat) productie van een cel geoptimaliseerd wordt en de bloedstroom en zuurstof naar het weefsel toenemen. Dit verhoogt de stofwisseling in de cellen van het weefsel en biedt de optimale omgeving voor weefsel om te genezen. De wetenschap heeft inmiddels uitgewezen dat LED-lichttherapie de celdeling en aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en weefsels repareert. Dit wetenschappelijk bewezen proces (met een lichtkleur van 810 nm) noemt men ook wel: photobiomodulation.

 

High Power Lasertherapie is zeer geschikt voor de behandeling van onder andere:

Spanningshoofdpijn, Migraine en kaakklachten

 • Carpaal Tunnel Syndroom en RSI
 • Herstel pezen, spieren en ligamenten
 • Slijmbeursontsteking
 • Beschadigde of ontstoken pezen en gewrichten
 • Kraakbeenschade, verstuikingen en verrekkingen
 • Onderrugpijn, Hernia, nekklachten en Whiplash
 • Hielspoor en Runners knee
 • Long COVID-19 revalidatie

Buiten deze voorbeelden is er nog veel meer mogelijk. Heb je een vraag, neem dan contact met ons.

Informatief filmpje over High Power Laser therapie.

Doel van echografie binnen de fysiotherapie

Onze fysiotherapeut Manon Langedijk past echografie toe om bevestiging te krijgen op wat er als diagnose is vastgesteld. Met een echo kunnen wij namelijk snel en duidelijk bepalen wat uw pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door echografie kunnen wij een goed behandelplan voor uw blessure of klacht maken. Hierdoor hopen wij u snel van uw klachten af te helpen!

Wat kunnen wij beoordelen met echografie?

Op de echo kunnen wij vooral spieren, pezen, kapsel, banden en kalkvorming goed beoordelen. Ook kunnen wij zien of er sprake is van vocht in een gewricht of dat er mogelijk een slijmbeursontsteking is. Wij gebruiken de echo voornamelijk voor schouder-, elleboog-, heup-, knie-, enkel-, achillespees- en hielspoorklachten.

 Hoe werkt echografie?

Echografie werkt met geluidstrillingen/geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden uitgezonden door een zender die geplaatst wordt op de huid. Deze zender is tegelijk ook de ontvanger van de golven die worden teruggekaatst door het lichaamsweefsel. De verschillende weefsels in het lichaam absorberen en weerkaatsen het geluid.

Voordelen van echo binnen de fysiotherapie

 • Het onderzoek brengt geen risico’s met zich mee en in pijnvrij.
 • Met het maken van een echo kunnen wij met grotere zekerheid een juist behandelplan opstellen en bent u sneller van uw klachten af.
 • Echografie kan dynamisch worden uitgevoerd, waarbij we de pijnlijke bewegingen kunnen opzoeken.
 • Er is geen bezoek aan het ziekenhuis nodig voor een echo. Wij kunnen dit in ons behandeltraject opnemen. Maar ook voor alleen een echo kunt u bij ons terecht.
 • Het echografisch onderzoek kan na enkele weken worden herhaald, om het herstel te kunnen volgen.
 • Als wij het nodig vinden, kunnen wij u naar aanleiding van de echo heel gericht doorverwijzen naar een arts of specialist

Schouder fysiotherapeut Laura Ratté kan de schouderklachten op verschillende manieren behandelen. De fysiotherapeut zal de patiënt inzicht geven in de oorzaak, de aard en het beloop van de schouderklachten. Indien nodig maken wij een echo van de schouder. Vervolgens wordt er samen gekeken naar een juiste dosering van de belasting van het schoudergewricht. Er is vanuit de literatuur onderbouwing dat een actief herstel het meeste effect heeft op vermindering van de pijn en wegnemen van de functiebeperking van de schouder. Ter aanvulling wordt er vaak al gestart met een oefenprogramma, gericht op het herstellen van de schouderfunctie. Hiernaast zal er ter ondersteuning gekozen worden voor methodes zoals dry needling, manueel therapie, massage en/of taping.

Onze praktijk is aangesloten bij het schoudernetwerk en wij hebben samenwerkingsverbanden met verschillende orthopeden. Deze samenwerkingen en het volgen van aanvullende scholingen voor de schouder zorgen ervoor dat onze kennis van nieuwe inzichten up to date is, de behandelprotocollen en oefenprogramma’s vernieuwend zijn. Wij kunnen laagdrempelig contact hebben met de orthopeden met betrekking tot het behandelbeleid en of het zinvol is om iemand vroegtijdig in te sturen.

Veel voorkomende schouderaandoeningen:

Impingment:                                  

Instabiliteit:                                    

Frozen Shoulder:                          

Slijmbeursonsteking:                    

Bot breuken:                                  

Sleutelbeen aandoeningen:        

Thoracic Outlet Syndroom: